Újra megnyitott a Lukács fürdő, ahol reggel kigyulladt egy szauna

2022. május 13. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt egy kétszintes épületben működő szauna a II. kerületi Frankel Leó úton – közölte a katasztrófavédelem korán reggel. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy egy földszinten lévő szauna gyulladt ki, és kb. 20-30 négyzetméteren pusztítottak a lángok.

A tűzoltók már megfékezték a tüzet, jelenleg a füsttel telített épület átszellőztetése zajlik. Az épületet korábban kiürítették, és bár senki nem sérült meg, két embert átadtak a mentőknek megfigyelésre.

A Szent Lukács Gyógyfürdő épülete 2019-ben Fotó: Róka László / MTVA
A Szent Lukács Gyógyfürdő épülete 2019-ben Fotó: Róka László / MTVA

Az MTI úgy értesült, hogy a Szent Lukács Gyógyfürdőben lévő szauna gyulladt ki.

Frissítés: A fürdő a termálrészleggel együtt valamivel pénteken 10 óra előtt megnyitott és újra fogadja a vendégeket – közölte később a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. Közleményük szerint az előzetes felmérések alapján a kár jelentős, a szaunavilág bizonytalan ideig nem üzemel. (Korábban tévesen írtuk, hogy újra megnyitott a szaunavilág, ezért elnézést kérünk!)

A tűz okát még vizsgálják. Közölték azt is, hogy a Lukács fürdőbe kúrára érkező vendégek az elmaradt kezeléseket a jövő héten pótolhatják.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass