30-32 fokos nyár lesz a hétvégén, erős UV-sugárzással

2022. május 13. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Ha három szóban szeretnénk összefoglalni a hétvégére várható időjárást, azt írnánk:

itt a nyár!

De a biztonság kedvéért összefoglaljuk 150 szóban is.

Hétvégén sok napsütésre számíthatunk, de azért időnként felhők is megjelennek majd az égen – írja az Időkép előrejelzése. Esőre azért nem kell komolyabban számítani, szombaton lehet esetleg egy-egy rövid, kósza zápor az ország délnyugati részén. Többfelé élénk, néhol akár erős is lehet szél, vasárnap azonban már se szél, se csapadék; mindenhol zavartalan napsütésre van kilátás. Ennek megfelelően az UV-sugárzás is aránylag erős lesz, 11 és 15 óra között érdemes erre odafigyelni, és gondoskodni a bőrünk védelméről.

Szombat hajnalban még 7-17 fok között alakul a minimum hőmérséklet, a délutáni órákra viszont már 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap pedig végképp itt a nyár, 25-30 fokos hőmérséklet várható napközben.

Hétfőn a napsütést már megzavarhatják felhők, de csak nyugaton fordulhat elő délután, kora este egy-egy zápor. A hőmérséklet tovább emelkedik, 26 és 32 fok között várható. Kedden aztán hidegfront érkezése várható, némi lehűléssel, feltámadó széllel, záporokkal, zivatarokkal.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass