30-32 fokos nyár lesz a hétvégén, erős UV-sugárzással

2022. május 13. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Ha három szóban szeretnénk összefoglalni a hétvégére várható időjárást, azt írnánk:

itt a nyár!

De a biztonság kedvéért összefoglaljuk 150 szóban is.

Hétvégén sok napsütésre számíthatunk, de azért időnként felhők is megjelennek majd az égen – írja az Időkép előrejelzése. Esőre azért nem kell komolyabban számítani, szombaton lehet esetleg egy-egy rövid, kósza zápor az ország délnyugati részén. Többfelé élénk, néhol akár erős is lehet szél, vasárnap azonban már se szél, se csapadék; mindenhol zavartalan napsütésre van kilátás. Ennek megfelelően az UV-sugárzás is aránylag erős lesz, 11 és 15 óra között érdemes erre odafigyelni, és gondoskodni a bőrünk védelméről.

Szombat hajnalban még 7-17 fok között alakul a minimum hőmérséklet, a délutáni órákra viszont már 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap pedig végképp itt a nyár, 25-30 fokos hőmérséklet várható napközben.

Hétfőn a napsütést már megzavarhatják felhők, de csak nyugaton fordulhat elő délután, kora este egy-egy zápor. A hőmérséklet tovább emelkedik, 26 és 32 fok között várható. Kedden aztán hidegfront érkezése várható, némi lehűléssel, feltámadó széllel, záporokkal, zivatarokkal.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!