A pénztárhoz csapta a vásárlót az agresszív biztonsági őr, mert tolvajnak hitte, de tévedett

2022. május 12. – 08:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikkben osztotta meg a történetét egy férfi, aki a VIII. kerületi Corvin sétányon bement egy Lidl áruházba, de mivel elfogyott már az az akciós termék, amiből vásárolni szeretett volna, ezért kisétált a boltból. A biztonsági őr eközben azt hitte, hogy lopott, megállította, és felszólította, hogy pakolja ki a zsebeit, eközben megvetően beszélt vele.

A vevő, K. László igen kellemetlenül érezte magát, állítása szerint a pénztárosok úgy néztek rá, mint egy körözött gyilkosra. Arra kérte az őrt, hogy vonuljanak félre, és ott tisztázzák a megalázó helyzetet. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, az őr begőzölt, és egy pénztárhoz csapta Lászlót, aminek a plexije összetört. László holmija megrongálódott. Ekkor értek oda a rendőrök, akik gyorsan bebizonyították, hogy az őr tévedett. A sértett nem kívánt feljelentést tenni, az őr elismerte hibáját, és még a helyszínen kifizette a Lászlót ért kárt.

Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációért felelős vezetője a Blikk megkeresésére elismerte: megtörtént az incidens, bocsánatot kértek a vásárlótól, belső vizsgálatot rendeltek el. A biztonsági őrök nem a Lidl alkalmazásában állnak, de a konfliktuskezelésüknek illeszkedni kell az üzletlánc által elvárt és képviselt elvekhez. Az őrt elbocsátották.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass