3,6 millió forintos bónuszt kapott Müller Cecília

2022. május 11. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az augusztus óta megítélt bruttó összeggel együtt az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány kirobbanása óta már 9,6 millió forintot kapott ezen a jogcímen – derül ki arra a közérdekű adatigénylésre adott válaszból, amit az Rtl.hu tett közzé.

Összesen bruttó 313 millió forint értékű „extra juttatást” osztottak szét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai között tavaly augusztus és 2022 áprilisa között. Úgynevezett motivációs elismerést 483-an kaptak a szervezeten belül 269 millió forint értékben, azaz átlagosan körülbelül bruttó 550 ezer forint juthatott mindenkinek.

Az eloszlás azonban nem volt egyenletes, Müller Cecília országos tiszti főorvosnak például bruttó 3,6 millió forintot ítéltek meg, míg a két helyettesének összesen bruttó 5,8 millió forintot.

„Munkáltató által adott egyéb juttatás” címszó alatt 69 dolgozó összesen bruttó 29,7 millió forint értékű bónuszt kapott. Az NNK jelenlegi létszáma – a tájékoztatás szerint – 824 fő, azaz sokan lehettek, akik kimaradtak a pénzosztásból.

Az országos tiszti főorvos a koronavírus kirobbanása, azaz 2020 márciusa óta 6 millió forintos motivációs elismerést vihetett haza, így az azóta kapott extra pénzzel együtt már 9,6 millió forinttal ismerték el a munkáját a szerződésében rögzített juttatásokon felül.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass