Süteményt lopott és egy busz kasszáját is feltörte a bevodkázott és begyógyszerezett férfi, aki végül egy kerepesi ház udvarán parkoló autóban pihent meg

2022. május 11. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt sem tudta, melyik bolygón van a férfi, amikor a kistarcsai járőr legszebb álmából ébresztette. Sok gond nem volt, csak egy idegen ház udvarán álló, idegen autó anyósülésén kucorogva szendergett, a másik ülésen pedig a kocsiból összelopott holmikkal tömött táska hevert” – vezetett fel egy néhány nappal ezelőtti történetet a Police.hu.

A rendőrség oldalán azt írják, azzal hívta fel a 112-t két napja, május 9-én reggel egy kerepesi asszony, hogy egyik autójából hiányzik a rádiós magnó, iratai és gyermeke mozgáskorlátozott igazolványa, a másik kocsiban pedig egy vadidegen férfi alszik, mellette egy megtömött táskával.

A 21 éves tápióbicskei K. Viktort a rendőr ébresztette fel, majd a földre is lenyomta, mert agresszív lett és menekülni próbált. A kérdésekre főleg összefüggéstelenül vagy „nem tudom”-mal felelt, „gyakorlatilag azzal sem volt tisztában, hogy hol van és mi történik.” A rendőr ekkor felsorolta, mi minden van a táskájában:

két rádiós magnó, forgalmi engedély, mozgáskorlátozott igazolvány, 260 forint, mobiltelefon töltők, telefontartó, üléshuzat, jégkaparó, üdítők, menetrögzítős visszapillantó tükör és kerti ledes lámpa. Ez összesen kb. 100 ezer forintot tett ki.

A férfit ezután előállították és kihallgatták. Beismerő vallomást tett, és a történteket azzal magyarázta, hogy az előző estét ismerőseinél töltötte, ahol vodkát kevert gyógyszerekkel, és a koktél elálmosította. Azt mondta, nem emlékszik, hogy került a kerepesi ház udvarába, de „leszögezte, ő csak aludni akart valahol. A táskájába gyömöszölt zsákmányt pedig találta.”

Később ismét kihallgatták, mert más bűncselekmények is történtek a településen akkortájt. Kiderült, hogy

egy csomag süteményt hóna alá rejtve, fizetés nélkül távozott egy boltból, kitépte egy elektromos kapu kábeleit, egy körbekerített telekre bemászva megrongált egy kisautót, egy utcán parkoló busz kasszáját felfeszítve elvitte a váltópénzt, de a jegyeket és a bérleteket sem hagyta ott, ahogyan az utastérben talált gázolajat sem, amit néhány lépés után, következő helyszínén egyszerűen ott hagyott. Feltört egy kisteherautót, és egy porral oltóval betörte egy másik jármű ablakát. Tönkre tette egy közeli bisztró kamerarendszerét és külső klíma berendezését, majd egy közeli faházat feltörve szerszámgépeket vitt el. Lopásaival és rongálásaival több százezer forintos kárt okozott, mire megérkezett önkényesen választott alvóhelyére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!