Utolsó határozatával Áder felmentette a feleségét

2022. május 10. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Saját feleségét mentette fel bírói tisztségéből Áder János köztársasági elnök a Magyar Közlönyben megjelent utolsó határozatával – írja a 24.hu. Herczeg Anita korábban a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán dolgozott, de amikor férjét 2009-ben európai parlamenti képviselővé választották, átmenetileg felfüggesztette bírói hivatásának gyakorlását, majd azt nem is kezdte újra, férjéből ugyanis 2012-ben köztársasági elnök lett.

Hivatalosan azonban minden esetben a köztársasági elnöknek kell felmentenie a bírákat, ha nem akarnak többé bíróként dolgozni, Áder ezt most megtette.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom