Videóban kelt ki a II. kerületi polgármester a Fővárosi Csatornázási Művek ellen

2022. május 10. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt, a Fillér utcában mi legelőször két hete jeleztük, hogy az aszfalt egy gyalogátkelőhelynél, egy buszmegálló közvetlen közelségében, egy kanyar előtt vészesen besüllyedt” – mondta Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere egy Facebook-videóban, amiben felszólította a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) és a Budapest Közút munkatársait, hogy tegyenek végre valamit a helyzet megoldása érdekében.

A kerületvezető szerint a süllyedés nem csak az emberek biztonságát veszélyezteti, hanem forgalomtorlódást is okoz.

„Legyen vége az egymásra mutogatásnak, végezzék el a munkát így, közel két héttel az első közlések után” – kérte Őrsi az FCSM-et. A polgármester azt mondta, ha erre nincs lehetőség, a kerület saját forrásaiból megkezdi a javítást, de inkább olyan országban szeretne élni, ahol egy ilyen hiba kijavítása nem telik két hétbe, és „nem kell hozzá 20 levélváltás és 30 telefon”.

Megkeresésünkre a Fővárosi Önkormányzat többségi tulajdonában álló FCSM-nél azt mondták, munkatársaik „a bejelentést követően, április 27-én megvizsgálták a jelzett helyszínen található csatornaszakaszt és megállapították, hogy egy víznyelőakna és annak bekötése szorul javításra. A helyreállítási munkálatok előkészítése megtörtént, a tervezett ütemezés szerint az alvállalkozó május 11-én kezdi meg a javítást.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!