Hétfőn zivatar, csütörtökön 30 fok jöhet

2022. május 8. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

A 2022-es évben először 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az OMSZ heti előrejelzéséből.

Hétfőn napközben mindenhol 20 fok fölött marad a hőmérő mutatója, van ahol 27 fokot is mérhetünk, de azért nem lesz felhőtlen az ég. Sőt, hétfőn az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a lehetséges zivatarok miatt. Intenzívebb zivatarok főként a középső tájakon, illetve a Dunántúlon, a Dunántúli-középhegységben valószínűek. Néhol 20-30 milliméternyi csapadék is hullhat, továbbá jégeső, viharos széllökések is lehetnek.

Kedden szinte mindenhol 24-25 fok körül alakul a hőmérséklet, és bár az ország nagy részén napsütés lesz, a déli határ közelében még előfordulhatnak záporok, zivatarok. Jó hír, hogy nem lesz nagyon szeles idő. Hajnalban 5, 12, délután 22, 27 fok valószínű.

Szerdán a sok napsütést kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja, csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 7 és 14, a maximum 24 és 29 fok között várható.

Csütörtökön már-már számítani, napközben 26 és 31 fok közé melegedhet fel a levegő. A sok napsütés mellett kevés felhő lehet csak az égen, esőtől nem kell tartani. A déli, délnyugati, de főleg az északkeleti megyékben erős szél jöhet.

Pénteken aztán hidegfront jön, aminek hatására erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, elszórtan jöhet záporeső, zivatar. Ugyanakkor így sem fogunk megfázni, mert a délutáni órákban általában 25, 30 fokot mérhetünk majd.

Szombaton sok napsütésre és kevés felhőre van kilátás. Helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megélénkül, időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. Napközben marad a 22-27 fok közötti hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!