A takarítónő adta be az injekciókat a vizsolyi rendelőben, az orvos szerint ő nem hibázott, és indul a választáson

2022. május 5. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai bizottsága figyelmeztetés büntetést szabott ki azzal a vizsolyi háziorvossal szemben, akinek praxisában még 2020 novemberében az önkormányzati rendelő takarítónője adott be öt injekciót egy betegnek, írja a Blikk. Az elmarasztalt orvos, dr. Palotás András a napokban kapta kézhez a kamara határozatát, ami nem jogerős, mert az orvos fellebbezett. Az egyik beteg panaszolta be az orvost még két éve, miután egy injekciókúra után bedagadtak a lábai és erősödtek a fájdalmai.

„Az etikai bizottság valóban elmarasztalt, de fellebbeztem” – mondta a Blikknek a háziorvos, aki szerint mivel a munkaköri leírásukban szerepel, az ápolónők, védőnők valóban takarítanak a borsodi falu rendelőjében, az orvos szerint egyszerű költségvetési okokból.

„Annuska, a »takarítónő« is rendelkezik ápolói végzettséggel. Most azon megy a vita, hogy ez a végzettség feljogosítja-e egy injekció beadására, vagy csak vérnyomást mérhet. Az én álláspontom szerint igen, egy egészségügyi törvény szerint igen, egy másik módosítás szerint nem, a döntés a jogászokra tartozik, én nem érzem magam hibásnak” – mondta az orvos a Blikknek.

A háziorvos szerint az ügy azért került ismét elő, mert indul a vasárnapi önkormányzati választáson. Vizsolyban május 8-án tartanak időközi választást, miután éppen a „takarítónős” ügy után feloszlatta magát a képviselő-testület, a koronavírus-járvány miatt viszont csak most tartják meg a szavazást. Dr. Palotás András azt mondja, szereti a falut, a lakosság fele megint őt szeretné polgármesterként, indul is a megmérettetésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!