Gyorshajtott egy lakókocsival, kibillent, korlátnak csapódott, majd felborult

2022. május 5. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 78 éves férfi lakókocsis szerelvénnyel 80 km/óra helyett 95-100-zal ment, de a lakókocsi, megbillent, emiatt a sofőr elvesztette az uralmat az autó felett, belecsapódott a szalagkorlátnak, majd felborult. Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt ellene.

Az eset 2021 június 25-én történt, délelőtt, kitűnő időjárási viszonyok mellett. A sofőr a sűrű forgalmú M3-ason haladt Miskolc felé, amikor megbillent a lakókocsi.

A mögötte haladó többi jármű meg tudott állni, nem szálltak bele a sávok között felborult autóba. A férfi anyósülésen utazó felesége azonban 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, lapocka- és többszörös bordatörést szenvedett el. A vádlottnak könnyű sérülései lettek.

Az ügyészség szerint egyértelműen a férfi gyorshajtása okozta a balesetet, ugyanis „az előírások szerint az általa vezetett gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel az autópályán legfeljebb 80 km/óra sebességgel szabadott volna közlekedni”. Az ügyészség pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást javasolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!