Gyorshajtott egy lakókocsival, kibillent, korlátnak csapódott, majd felborult

2022. május 05. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 78 éves férfi lakókocsis szerelvénnyel 80 km/óra helyett 95-100-zal ment, de a lakókocsi, megbillent, emiatt a sofőr elvesztette az uralmat az autó felett, belecsapódott a szalagkorlátnak, majd felborult. Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt ellene.

Az eset 2021 június 25-én történt, délelőtt, kitűnő időjárási viszonyok mellett. A sofőr a sűrű forgalmú M3-ason haladt Miskolc felé, amikor megbillent a lakókocsi.

A mögötte haladó többi jármű meg tudott állni, nem szálltak bele a sávok között felborult autóba. A férfi anyósülésen utazó felesége azonban 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, lapocka- és többszörös bordatörést szenvedett el. A vádlottnak könnyű sérülései lettek.

Az ügyészség szerint egyértelműen a férfi gyorshajtása okozta a balesetet, ugyanis „az előírások szerint az általa vezetett gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel az autópályán legfeljebb 80 km/óra sebességgel szabadott volna közlekedni”. Az ügyészség pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást javasolt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom