Ma van a történelemérettségi napja, kora délután feladatok és megoldások a Telexen

2022. május 4. – 05:29

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán 9 órától a történelem tantárggyal folytatódnak az idei írásbeli érettségi vizsgák. Középszinten több mint 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák oldja meg a feladatsorokat.

A középszintű feladatsor megoldásai várhatóan 13 órától lesznek elérhetők a Telexen. Néhány érdekes vagy nehezebb feladatot ezután külön is megmutatunk, a megoldásokat Repárszky Ildikó, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezető tanára ismerteti néhány perces videókban.

A középszintű történelem írásbeli megoldására a diákok 3 órát kapnak. A feladatlap két részből áll. Az elsőben a diákoknak 12 rövid választ igénylő feladatot kell megoldaniuk. Sok kérdéshez valamilyen térkép, ábra, táblázat, szöveges forrás is járul. A feladatlap második részében két témáról kell esszét írni. Itt több téma közül lehet választani: a vizsgázóknak egy egyetemes történelemre vonatkozó rövid feladatot és egy magyar történelemre vonatkozó hosszú feladatot kell kidolgozniuk.

Itt egy feladat a tavalyi írásbeliből. Meg tudná válaszolni a kérdéseket?

Itt találja a teljes tavalyi feladatsort, itt pedig a megoldásokat. Megnézheti a több történelmi tudást igénylő 2021 tavaszi, emelt szintű érettségi feladatlapját is, itt pedig a hozzá tartozó megoldásokat találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!