Egyszerre építenek és bontanak a Blaha Lujza tér körül

2022. május 4. – 07:59

Egyszerre építenek és bontanak a Blaha Lujza tér körül
Fotó: Nyirő Simon / BKK

Másolás

Vágólapra másolva

Közel egy éve tart a budapesti Blaha Lujza tér felújítása, jelenleg a burkolatokat építik, és közben elkezdődött a közeli Somogyi Béla utca fejlesztése is, amit a burkolatok felmarásával indítottak meg. A BKK közleménye szerint a Blaha Lujza téren a szakemberek bordó árnyalatú kockakövet tesznek le a növénykazetták köré, a ligetes pihenőrészre – ezen köztéri székek és asztalok, kerékpártámaszok is állnak majd, de megújul a világítás is. A burkolat csúszásmentes, és vízáteresztő fugával alakítják ki, hogy a fák több vizet kapjanak.

A növénykazetták burkolata is felkerül nemsokára: a kivitelező látszóbeton borítást tesz fel a vasbeton falakra. „A két elemből álló burkolatot kifejezetten a Blaha Lujza téri növénykazettákra, műhelyben gyártották le, és a helyszínen darabonként illesztik a falra” – írják.

A Blaha Lujza térbe torkolló Somogyi Béla utcában április 28-án kezdtek dolgozni, itt először előzetes közműfeltárásokkal, aszfaltmarással, burkolatbontással indítottak, aztán lezárták az utca nagy részét az autósok előtt. A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de az autósok előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!