Itt nézhetők meg a középszintű matematikaérettségi megoldásai

2022. május 3. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden matematikából érettségiztek a diákok. Bármilyen szép tantárgyról és tudományról is van szó, a nehézsége miatt ez nem szokott a kedvencek közé tartozni. A több mint hetvenezer érettségiző közül idén 69 ezren írták a könnyebb, középszintű feladatsort, 5 ezren pedig a bizonyos egyetemi szakokhoz szükséges emelt szintű tesztet.

Itt most a többséget érintő középszintű feladatsor megoldásait lehet egy-egy pdf-fájlban megnézni. A feladatokat szaktanár oldotta meg.

Hamarosan néhány, a diákok számára nehéz és talán a már leérettségizett, felnőtt korosztály számára is érdekes idei feladatot külön is bemutatunk. Ezek megoldását Csapodi Csaba, az ELTE Természettudományi Karának adjunktusa ismerteti majd néhány rövid videóban.

A középszintű feladatsor két részből állt. Az első részben 45 perc alatt 12 egyszerűbb feladatot kellett megoldani. A második feladatlap megoldására 135 percet kaptak a diákok. Ez a teszt két részre oszlik. Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyből a vizsgázóknak kettőt kellett megoldaniuk.

Az emelt szintű matematika írásbeli nehezebb kérdéseket tartalmaz. Ott az első részben négy bonyolultabb feladatot kapnak a diákok, a feladatsor második részében pedig öt feladat közül négyet kell megoldani. A matematika iránt különösen érdeklődők itt megnézhetik, milyen feladatokat kellett megoldani tavaly. (Segítségül itt találhatók a megoldások.)

A hivatalos megoldókulcs szerdán jelenik meg az Oktatási Hivatal honlapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!