Ma matematikából érettségiznek a diákok, a feladatok megoldásai kora délután jelennek meg a Telexen

2022. május 3. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden a matematikával folytatódik az idei érettségi szezon. Közel 69 ezren középszinten, több mint 5 ezren pedig az egyetemi felvételin több pontot jelentő emelt szinten vizsgáznak. A diákok 9 órakor kezdik meg a vizsgát, ami középszinten 3 órás, emelt szinten 4 órás lesz.

A középszintű feladatsor két részből áll. Az első részben 45 perc alatt 12 egyszerűbb feladatot kell megoldani. A második feladatlap megoldására 135 percet kapnak a diákok. Ez a teszt két részre oszlik. Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyből a vizsgázóknak kettőt kell megoldania.

Az emelt szintű matematika írásbeli nehezebb kérdéseket tartalmaz. Ott az első részben négy bonyolultabb feladatot kapnak a diákok, a feladatsor második részében pedig öt feladat közül négyet kell megoldani.

A középszintű matematika írásbeli szaktanárok által kidolgozott megoldásai kedden 13 óra után lesznek láthatók a Telexen. Csapodi Csaba, az ELTE Természettudományi Karának oktatója rövid videókban is ismerteti néhány nehéz vagy érdekes feladat megoldását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!