Három független jelölt indul a polgármesteri székért a vasárnapi időközi választáson Balatonudvariban

2022. május 2. – 11:03

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi polgármester, a független Szabó László lemondása miatt időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Balatonudvariban, írja az MTI. Szabó több cikluson át irányította a települést, 2020. szeptember 3-án nyújtotta be lemondását. A polgármesteri feladatokat azóta az alpolgármester, Tavasz László látta el.

A választáson

  • Varga Andrea,
  • Puhr Ádám Balázs és
  • Sötét György

független jelöltek indulnak a polgármesteri székért. Balatonudvari egyetlen szavazóhelyiségében vasárnap reggel 6 és este 7 óra között adhatják le szavazataikat a választásra jogosult helyi lakosok.

Balatonudvari mellett a Baranya megyei Bürüsben és Ilocskán is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap.

Bürüsben a tisztségért három független jelölt, Kovács László, Kozma István és Sárosi Gyula indul, rájuk a névjegyzékben szereplő 68 választópolgár szavazhat majd. A Szigetvár közelében fekvő községben azért van szükség az időközi választásra, mert a települést 2014 óta irányító független polgármester, Kolat Irén lemondott posztjáról.

Ilocskán öt polgármester-jelölt is megméretteti magát: Jankovics János, Kehi József, Mészáros József, Polyák Erika függetlenként, Kós Zoltán István pedig a Munkáspárt színeiben indul a választáson. A horvát határszélen, Villánytól néhány kilométerre délkeletre fekvő községben 197 választópolgár szerepel a névjegyzékben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!