Ha a májusi eső tényleg aranyat ér, jövő héten mind meggazdagodunk

2022. május 1. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi tavaszi változékony időjárással indul a május. Az Időkép előrejelzése szerint az előttünk álló héten 20-25 fok lesz, de számítanunk kell egy csomó záporra, zivatarra is. Amikor viszont kisüt a nap, annyira kisüt, hogy oda kell figyelnünk az UV-figyelmeztetésekre.

Vasárnap 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, a napsütést főként a Dunántúl nyugati felén zavarhatják meg felhők. Elszórtan egy-egy futó zápor, gyenge zivatar is kialakulhat. A keleti-délkeleti szél a többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos is lehet.

Hétfőn főként az ország északi felén alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. A keleties szelet a Dunántúlon és délen élénk lökések kísérhetik, a hőmérsékleti maximumok ismét 19 és 24 fok között alakulnak. Keddre is hasonló az előrejelzés: a napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg, több helyen előfordulhat zápor, zivatar. Hajnalban 5-12, délután 20-24 fok várható.

Szerdán-csütörtökön már inkább felhős időre számíthatunk, eső nagyobb eséllyel az ország északi felén várható. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet, hajnalonként ködfoltok is képződhetnek. A 7-12 fokos kora reggeleket 19-25 fokos délutánok követik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!