Négy drogdílert és hat fogyasztót kapcsolt le a rendőrség a héten

2022. április 30. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc helyszínen, 12 embert fogtak el a Pest megyei rendőrök ezen a héten péntekig, az érintettek közül négyet kábítószer-kereskedelemért, hatot fogyasztóként állítottak elő – írja a police.hu. A rendőrség még 2020-ban kapott egy fülest a hálózat egyik tagjáról, az azóta eltelt két évben pedig bizonyítékokat gyűjtöttek a többi érintettről is.

Az első díleren április 25-én egy fogyasztója társaságában ütöttek rajta egy VIII. kerületi Futó utcai lakásban, amit depózásra is használt a banda. A terjesztő barátnőjét aztán még aznap megtalálták a Horváth Mihály téren, a vele lévő két férfit tanúként vitték el. Április 27-én aztán hét különböző Pest megyei és budapesti helyszínen jelentek meg a rendőrök, összesen a hálózathoz tartozó hét embert előállítva. Köztük két kereskedő és öt fogyasztó volt.

A különböző helyszíneken összesen 1 kiló füvet, 3,6 kiló fehér port, 147 tablettát és 54 gramm kristályt foglaltak le. A banda árlistája a következő volt:

  • kokain: 20 ezer forint,
  • speed: 3000-3500 forint,
  • extasy: 2500 forint,
  • marihuána: 2500-3000 forint.

Ezeken az árakon a bevétel kereskedőnként is több millió forintot tett ki. Az érintettek közül a fogyasztók szabadlábon várhatják az eljárást, a négy terjesztő viszont előzetes letartóztatásban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!