Május 1-jétől a kelebiai vonal teljes hosszán szünetel a vonatközlekedés

2022. április 30. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal átépítésének következő üteme május 1-jétől kezdődik, ezért vasárnaptól a teljes vonalon szünetelni fog a vonatforgalom, nem közlekednek vonatok a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszon sem – írja a MÁV Zrt. szombati közleményére hivatkozva az MTI.

A Volánbusz autóbuszaival pótolják a vasútvonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza-Kunszentmiklós és Kelebia közötti szakaszt is. A MÁV alternatív eljutási lehetőségként a H6-os HÉV-et is ajánlja Dunaharaszti és Soroksár térségéből.

Május 1-jétől nem közlekednek a továbbiakban a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti, valamint a Kecskemét és Kelebia közötti pótlóbuszok, ezek helyett a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratok biztosítják az eljutási lehetőségeket.

A MÁV szerint érdemes előre tájékozódni a megváltozott közlekedési kapcsolatokról a hétfői munkába vagy érettségire indulás előtt a Volánbusz weboldalán. Az elővárosi és a regionális forgalom kiszolgálására új buszjáratok is indulnak.

Az elővárosi szakaszon az autóbuszjáratok budapesti végállomása egységesen a Népliget autóbusz-állomás, ahol mind az M3-as metróra, mind pedig az 1-es villamosra biztosítanak átszállási lehetőséget. Az M3-as metró felújításának jelenlegi szakaszában május 13-ig a metrópótló buszok közvetlen elérése érdekében, a munkanapi reggeli időszakban a térségből érkező autóbuszok a Nagyvárad tér érintésével közlekednek.

A 2022. április 30-ával bezárólag megváltott vasúti bérleteket – érvényességi idejük végéig – a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából elfogadja a Volánbusz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!