Kilép a Fideszből Újfehértó polgármestere, eltávolodott a párttól

2022. április 30. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Fideszből Újfehértó polgármestere, Hosszú József. A hír Simon Miklós országgyűlési képviselő Facebook-oldalán jelent meg, a poszt teljes terjedelmében idézte a Fidesz Újfehértói Csoportjának közleményét.

Mint a közlemény írja, Hosszú 2019 őszén a Fidesz-KDNP színeiben lett a település polgármestere, de azóta eltávolodott a párttól. A poszt szerint ez az idei országgyűlési választási kampányban már odáig jutott, hogy Hosszú az ellenzéki összefogás közös jelöltjének fórumán is felszólalt. A Fidesz helyi csoportja szerint a polgármester ezzel „egyértelműsítette, nem szándékozik tovább támogatni a Fidesz-KDNP közösségét és annak jelöltjét”. Hosszú csütörtökön jelezte kilépési szándékát, amit a Fidesz tudomásul vett.

A Fidesz helyi csoportja úgy véli, Hosszú József „önhatalmúlag megváltoztatta a választópolgárok akaratát”, és a város vezetésében baloldali többséget teremtett. A közleményben felszólították Hosszút, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségről.

A Népszava szombaton elérte a polgármestert, aki megerősítette távozási szándékát a pártból, de részletekről nem akart beszélni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!