Felújításkor derült ki, hogy második világháborús bomba volt egy budapesti családi ház gyerekszobája alatt

2022. április 29. – 10:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 75 évet szunnyadt egy fővárosi, 8. kerületi családi ház gyerekszobájának padlója alatt az a második világháborús bomba, amelyet munkások találtak meg a napokban az épület teljes körű felújítása során – közölte pénteken az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a Facebookon.

A tűzszerészek rendőrségi bejelentés után érkeztek ki a helyszínre, ahol egy szovjet gyártmányú, 50 kilogrammos légibomba került elő.

Szerencsére kiderült, hogy a robbanóeszköz biztonságosan szállítható állapotban volt. Így a környék kiürítése és lezárása nélkül is ki lehetett emelni és lehetett mozgatni a bombát, amelyet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak, hogy ott később megsemmisítsék.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom