Az egész családját éveken át rettegésben tartó 54 éves férfi ellen emeltek vádat

2022. április 29. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tekintélyelvűség uralkodott az ügyészség szerint egy Pápa közeli falubeli családban, ahol az apa 2006 óta rendszeresen szidalmazta, fenyegette és bántalmazta a feleségét, gyakran a három gyerekük füle hallatára. Az is előfordult, hogy a férfi a gyerekeket is megütötte, az egész család rettegett tőle.

Az 54 éves férfi ellen testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat. A Veszprém Megyei Főügyészség vádirata az ügyészségi közlemény alapján brutális képet fest a családról. Többek között szerepel benne, hogy:

  • a család összes tagjának az apa minden döntését be kellett tartania.
  • A férj rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét.
  • Az apa rendszeresen ingerült lett az anya „jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége” miatt, ezért leggyakrabban tenyérrel ütötte arcon a nőt, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta.
  • A bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek az anyának.
  • A verbális és fizikális bántalmazások azután is folytatódtak, miután a nőnél súlyos betegséget állapítottak meg.
  • A nő egy idő után már védekezésképtelen volt az egészségügyi állapota miatt, de korábban sem védekezett, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált.
  • A gyerekek rendszeresen fültanúi voltak az anyjuk szidalmazásának és bántalmazásának, de olyan is volt, amikor az apa maga számolt be arról a gyerekeknek, hogy megverte a feleségét, mert a nő „nem fogadott szót”.
  • Volt, hogy a gyerekeit is megütötte, és előfordult, hogy az egyiküket le is köpte, és a nyakánál fogva rángatta, miután hazugságon kapta.
  • A ma már kamaszkorú gyerekek annyira tartottak az apjuktól, hogy a kéréseit ellentmondás nélkül teljesítették és az anyjukat is rendszeresen arra kérték, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle.

Az ügyészség a Pápai Járásbíróságnál indítványozta, hogy a férfire börtönbüntetést szabjanak ki, és tiltsák el minden olyan foglalkozástól, melynek során gyerek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!