Leváltották Hajdúnánás ellenzéki alpolgármesterét

2022. április 28. – 21:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hajdúnánási képviselő-testület visszavonta Török István alpolgármester megbízatását – írja a Debreciner. A szavazást a fideszes Szólláth Tibor polgármester indítványozta, mert azt mondta, hogy bizalmi válság alakult ki közte és ellenzéki alpolgármestere között.

Török Gábor képviselő – Fotó: Hajdúnánás önkormányzata
Török Gábor képviselő – Fotó: Hajdúnánás önkormányzata

2020-ig hat-hat fideszes és ellenzéki képviselő ült a testületben, és Török szerint ilyenkor az a szokás, hogy a polgármester ellenzéki alpolgármestert választ maga mellé. 2020 júniusában azonban meghalt Éles András ellenzéki képviselő, és az időközi választáson a Fidesz által támogatott jelölt nyert. Török szerint a Fidesz most szembement a szokásjoggal. A polgármester szerint ő próbálta korábban rendezni a helyzetet, de Török ellenállt.

„Többszöri személyes és nyilvános tájékoztatás, illetve kérés ellenére alpolgármester úr nem adta jelét annak, hogy megoldást kíván keresni a problémára – bizalom nélkül együttműködni lehetetlen”

– indokolta döntését.

Török szerint a polgármester azt kérte tőle, hogy legyen semleges és független az ellenzéki frakciótól, vagy mondjon le, különben leváltja. A képviselő szerint a lemondás megfutamodás lett volna.

„Az, hogy ön alpolgármester, egy bizalmi viszonyt kellene, hogy feltételezzen. Ez a bizalmi viszony nincs. És úgy látom, hogy ön mindent elkövet azért, hogy ez ne is álljon helyre. Én áprilisig fogom ezt tűrni, tovább nem, utána föl fogom tenni a kérdést a képviselő-testületnek, hogy hogyan haladunk tovább”

mondta Szólláth február 24-én.

Szintén csütörtökön mentették fel Szolnok DK-s alpolgármesterét, Miskolczi Lászlót. Az esetről bővebben ebben a cikkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!