Szó szerint elsírta magát a Kerékpárosklub elnöke, amikor meglátta a reggeli bringás forgalmat Koppenhágában

2022. április 27. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szó szerint elsírta magát a Magyar Kerékpárosklub elnöke, Kürti Gábor Dezső, amikor meglátta a szokásos hétköznap reggeli forgalmat Koppenhágában. Kükü 2010-ben már járt a dán fővárosban, de azóta elfelejtette, hogy mennyire durva látvány ennyi bringás együtt, kommentálja elcsukló hangon a videót. Akkor már hat éve tolták a fővárosi bringázás, az élhető város ügyét nálunk, de már akkor is az volt az érzése, hogy „iszonyatosan lassan” haladnak vele, és a különbséget látva ez az érzés most 18 év után ugyanolyan sokkoló.

Húsz éve dolgozunk ezen Budapesten, és... olyan rohadt lassan megy!

– sírja el magát Kükü, majd megkérdezi: „Vajon megközelítjük ezt még az életemben otthon?”

A felvételen a dán főváros Rákóczi útja, a H. C. Andersens körút látható, egy emelt autópálya bevezetése városháza elé. Azt is látni, hogy a biciklisek mennyire kinőtték még ezeket a magyar szemmel iszonyú széles bringasávokat is, ahogy Kükü írja:

fura látni, hogy négy-ötszörös többség harmad, negyed útfelületen szorong.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom