Nyakon akarta szúrni az ellene intézkedő rendőrt egy budapesti férfi

2022. április 27. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 22 éves gyanúsítottal szemben hétfő este 11 órakor intézkedtek a rendőrök a budapesti lakóhelyén csendháborítás miatt. Ezt követően a rendőrök beültek a szolgálati kocsiba, amikor egyikük észlelte, hogy a fiatalember a rendőrautó felé fut. A kocsi jobb első ülésén helyet foglaló rendőr az ablakot lejjebb engedte, amikor azonban kollégája figyelmeztette arra, hogy a férfinél kés van, ezért az ablakot elkezdte felhúzni.

Az ablak még nyitva maradt, kb. 15 centis résén keresztül a férfi a jobb kezében tartott 10 centi pengehosszúságú késsel a szolgálati kocsiba felkarja közepéig benyúlva a rendőr feje és nyaka irányába szúrt. A rendőr őrmester azért, hogy védje a nyakát, jobb vállát és karját felhúzta, és a kocsi középső része felé húzódott, így a kés a jobb felkarját érte, amelyen 3-4 centi hosszúságú felületi, vágott sérülést okozott.

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint a regionális nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már több büntetőeljárás is indult. A minősített emberölés bűntette tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványáról csütörtökön dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!