Hidegcsepp hoz esőt és szelet, és ha ez nem lenne elég, északnyugaton még hűvös is lesz

2022. április 27. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

Kiadós csapadékra kell számítani szerdán egy ún. magassági hidegcsepp eredményeként, és bár a neve ennek nagyon izgalmas, sajnos valójában nem olyan misztikus, mint látszik, mert a magassági hidegcsepp nem más, mint egy kisebb méretű hideg légörvény. Tehát ez a hidegcsepp nyugat felől érkezik, szerdán napközben emiatt többfelé szükség lesz az esernyőkre is.

Fotó: Met.hu
Fotó: Met.hu

Az Időkép híre szerint északnyugaton végig borongós idő várható, délebben, keletebben nem lesz ennyire felhős az ég. Egyre többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, az Alpokalján egy-egy viharos lökés is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az Alföld délkeleti részén intenzívebb zivatarok is lehetnek, akár jégeső és 70 km/h feletti szél is előfordulhat. A csapadék, viharos idő miatt elsőfokú veszélyjelzés van érvényben a déli, délkeleti megyékben.

Északnyugaton hűvös, csak 11-12 fok körül alakul majd a hőmérséklet maximuma, viszont délkeleten 20-21 fokot is mutathat majd a hőmérő.

Csütörtökön szélre kell számítani, északkeleten és helyenként nyugaton viharos lökések is kísérhetik az északi szelet. Keleten még lesz eső, de késő délutánra már ott sem kell számítani erre. 14-19 fokra kell számítani a legtöbb helyen délután.

Az időkép azt írja, hogy csütörtök estig összességében nagy területen hullhat 10, de akár 20 mm-t meghaladó csapadék is, az intenzívebb záporos gócoknál pedig akár a 30-40 mm sem lehetetlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!