Egy férfi bosszúból adományozott több mint 2,3 millió forintot koraszülött gyerekeknek

2022. április 26. – 06:27

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi összeveszésük után a felesége pénzéből utalt át a nő tudta nélkül több mint 2,3 millió forintot a koraszülött babákat támogató Plüss Kommandó jótékonysági szervezetnek – írja a Blikk.

A házaspár kapcsolata nemrég megromlott. A feleség a három közös gyermekkel különköltözött, de vállalkozásukat továbbra is együtt vezetik, így a férj is hozzáfér a bankszámlához. A férfi az önzetlennek tűnő adományt bosszúból utalta át, ami – mint kiderült – nem is a saját megtakarításuk volt, hanem hitel.

„Két nap múlva keresett meg a férfi felesége, hogy elmondja, mi történt. Akkor vált világossá, hogy a férj nem a saját javaival jótékonykodott” mondta az esetről Nyilka Ildikó, a Plüss Kommandó alapítványának kuratóriumi elnöke.

Ezek után természetesen visszautalták a pénzt a feleségnek, a család a kétmillió forinton felüli összeget végül nem kérte vissza a szervezettől. A feleség bocsánatot kért a történtekért.

A Plüss Kommandó eredetileg plüssöket adományozott gyerekeknek, de már hónapok óta a gyulai koraszülöttosztálynak gyűjtenek pénzt. A cél egy 18 millió forintos életmentő gép megvásárlása, amihez még 4,6 millió forint hiányzik. Ehhez lett volna nagy segítség a több mint 2,3 millió forintos adomány.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom