Kásler szerint az oktatás egyik feladata, hogy hívő, értékorientált embereket neveljen

2022. április 26. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Általános iskolai épületet adott át Kásler Miklós, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola új, közel 692 millió forint uniós támogatással felújított és kibővített épületének átadásán mondott beszédet. Kásler itt kétezer éves, keresztény kultúráról, magyar hagyományokról beszélt, majd úgy fogalmazott, hogy

„az oktatás alapkérdése a szeretet, az a törekvés, hogy a világra csodálkozó gyermekekből identitással rendelkező, hívő, értékorientált embereket neveljünk.”

Kitért arra is, hogy a biztonság és a szeretet megadása a család feladata, az „ismeretek birodalmába” pedig az oktatás vezeti be őket. Mint mondta, „a mi feladatunk az, hogy a múltunkból mindent kiválasszunk, ami érték, mindent próbáljunk megőrizni, amit útközben elveszítettünk, és helyreállítani, amit útközben elvettek tőlünk”.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass