Rogán-Gaál Cecília tihanyi, elparavánozott építkezését a kormányhivatal megtiltotta

2022. április 25. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A kormányhivatal a VÁLASZTÁS UTÁN elismerte, hogy ROGÁN CECÍLIA ENGEDÉLY NÉLKÜL ÉPÍTKEZIK a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén” – írta ki Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a hivatalos Facebook-oldalára hétfőn.

Az ellenzéki politikus még februárban fordult közérdekű adatigényléssel a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz, hogy információt kérjen Rogán Antal exfeleségének tihanyi, fekete paravánok mögött zajló építkezéséről. Hadházy helyi forrásokra hivatkozva már korábban is azt írta a Facebookon, hogy Rogán-Gaál engedély nélkül építkezhet a Balatonfelvidéki Nemzeti Park világörökségi védettségű részén, ahol a földig rombolta azt a villát, amit 143 millióért vett meg korábban. A friss bejegyzésében azt írja: a válaszokra a hivatalos indoklás szerint azért kellett hónapokat várnia, mert az építésügyön „a járványvédelemmel voltak elfoglalva” a kormányhivatalban.

Hadházy a posztjában megosztotta a kormányhivatal válaszát tartalmazó dokumentumot. Ebből az derül ki, hogy

  • örökségvédelmi bírságot szabtak ki „a jelzett ingatlanon folyó tevékenységgel kapcsolatban”;
  • az építőipari kivitelezési tevékenységet (azaz az építkezést) megtiltották ezen az ingatlanon;
  • az építtetőt pedig hiányosságok pótlására szólították fel.

A hivatal ugyanakkor azt is megállapította, hogy az eddig elvégzett építési tevékenység nem volt engedélyköteles, Hadházy szerint a korábban vásárolt villa elbontására vonatkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!