Nem tudott leállni a Parlament felrobbantásával fenyegetőző bátonyterenyei nő, ezért letartóztatták

2022. április 25. – 13:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 40 éves, bátonyterenyei nő tavaly december óta négyszer fenyegetőzött a segélyhívó vonalon a Parlament, illetve rendőrségi épületek felrobbantásával, ezért a Salgótarjáni Járásbíróság ügyészi indítványra letartóztatta – derül ki a Nógrád Megyei Főügyészség hétfői közleményéből.

Legelőször 2021. december 4-én hívta a 112-es segélyhívót, ahol a Vas megyei, szombathelyi hívásközpontba kapcsolták, mire a nő a Segélyhívó Központ felrobbantásával kezdett fenyegetőzni. Ugyanezen a napon este újból telefonált, ekkor azonban már a Parlament felrobbantásáról tett bejelentést.

Harmadik alkalommal december 11-én ismételte meg a telefonos fenyegetést, ekkor arról beszélt, hogy az országházat, illetve a Szombathelyi Rendőrkapitányságot is felrobbantja.

Legutóbb múlt hét pénteken, hajnalban fenyegezőzött a nő a Parlament felrobbantásával.

Az ügyészségi közlemény szerint ezután a hatóságok átvizsgálták a Parlament épületét, és fokozott beléptetési rendet vezettek be, de a bombafenyegetés ekkor is valótlannak bizonyult. A nőt a korábbi fenyegetések miatt már kihallgatták gyanúsítottként, de mivel ez sem tartotta vissza a fenyegetőzéstől, a múltheti telefonja után őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyésze a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a nő letartóztatását, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra el is rendelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!