Tavaszi idő lesz, de zivatarok jöhetnek, és több helyen erős szél várható

2022. április 24. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap reggel eljuttatott veszélyjelzésében.

  • Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.
  • Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén zivatarok miatt Veszprém, Zala és Vas kivételével. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére az erős szél veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat


Egyre nagyobb területen megerősödik a szél, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén viharos, néhol akár 70 kilométer/óránál is erősebb széllökések is lehetnek a kora délutáni órákig.

A kora délutáni óráktól többfelé alakulhatnak ki zivatarok. Ezeket elsődlegesen viharos – néhol akár 90 kilométer/óra feletti károkozó – széllökések, emellett lokálisan nagy mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérheti. A zivatarok az esti órákra hagyják el az országot.

Az Időkép szerint vasárnap a tavaszi időben többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és záporokra, zivatarokra is számítani kell, helyenként hevesebb viharok is kialakulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton viharos lesz a déli-délnyugati szél. Délután 17 és 26 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!