Juhász Péter az Origóval szemben is pert nyert: 27 cikkükről mondta ki a bíróság, hogy hazudtak, amikor azt írták, bántalmazta a feleségét

2022. április 22. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Pert vesztett az Origo is, a legmocskosabb szennylap. Az eleje tény, a második rész csupán a véleményem, nem tudnám bizonyítani, hogy a legmocskosabb, mert erős a verseny. Csak abból következtetek erre, hogy ez volt az a nagy nyilvánossághoz eljutó internetes felület, amelyik belevágott annak a hazugságáradatnak a terjesztésébe aminek a vége több mint 2500 megjelenés lett különböző kormányirányítás alatt álló nagy elérésű propaganda lapokban. Ezeket, mint tudjuk, Rogán irányítja Orbán hatalmának érdekében. Az Origo az első napon 6 darab írást közölt, ezek mindegyikéről, ahogy a többiről is kiderült, hogy teljes egészében hazugság volt”

írja friss Facebook-bejegyzésében Juhász Péter.

Juhász még a 2018-as választási kampányban terjesztett cikkek miatt fordult a bírósághoz, és néhány napja számoltunk be arról, hogy pert nyert a Ripost ellen, akik arról cikkeztek, hogy az Együtt politikusa bántalmazza gyermekei édesanyját, elkábította és bezárta őt, begyógyszerezte, és többször rátámadt, volt, hogy bezárta a lakásba. A bíróság Juhász Péter keresetének adott igazat, és az általa kért nyilvános elégtételt és 3 millió forint sérelemdíj megfizetését rendelte el.

Friss posztjában most az origós eredményekről ír: 100%-ban állapította meg a bíróság a pernyertességét az Origóval szemben, 27 pontban marasztalták el a lapot („ezt a mocsadék társaságot” – ahogy Juhász fogalmaz), minden pontban helyt adott a keresetében kifogásolt állításokkal kapcsolatban. A posztba egyébként az egykori politikus bemásolta a teljes keresetet, így végig lehet nézni mind a 27 origós cikk címét is.

Juhász a posztban azt írja:

Nem csak nekem, de a családomnak, a gyerekeimnek is fontos egy ilyen ítélet. Mert sokan a legjobb szándékú emberek közül is elhiszik az ilyen állításokat, ha sokat szajkózzák. Márpedig az orbáni propaganda termékei több mint 2500 alkalommal tálalták ezeket a rágalmakat a nyilvánosság elé.

Tudom, hogy voltak/vannak, akik nem ismerik a viszonyomat a gyerekeimmel, nem ismerik a családomat, és ha nem is az egész hazugsághalmazt hitték el, de a ”nem zörög a haraszt„ alapon úgy gondolták, valami azért lehet igaz belőle. Ezért megnyugtató a 100% pernyertesség kimondása. Mert míg a nyilvánosságban nincs lehetőségem az igazam bizonyításra, hiszen a saját gyerekeimnek és közvetlen környezetemnek ártanék a családi szennyes kiteregetésével, addig egy bíróságon erre mód van, hiszen zárt ajtók mögött zajlik a tárgyalás. Így született meg az ítélet, hogy teljes egészében, kétség nélkül mindenben nekem adott igazat a bíróság.

Nyilván egy ilyen ítélet, ahogy az előző kettő is csak kevéssé kárpótol. Se nem jut el annyi emberhez, mint az eredeti kampány, se nem olyan erővel. De azért fontos, hogy te is és a később felnövő gyermekeim is megismerhessék a valóságot. Hogy ugyan vannak emberek, akik ártani akarnak másoknak, de az apjuk nem ilyen.

Az ilyen emberek a 888, a Ripost az Origo, és egyéb szennylapoknál dolgoznak. Nem csak ott, de ott biztosan. Ők azok a silány minőségű propagandisták akiknek a közreműködése nélkül nem működne az orbáni politika. Ezek a hitvány emberek állítják elő a konkrét tartalmakat amikkel nyilvánvalóan tudják, hogy más emberek lelkébe, békességébe, magánéletébe gázolnak bele. Sokszor, mint az én estemben, ártatlan gyerekekébe is.

Ha már szakmai megbecsülés és erkölcsi elismerés nem övezi a tevékenységüket, remélem azért ők maguk büszkék rá, hogy pénzért bármire hajlandóak.

Juhász a posztba ezután bemásolta az Origo teljes impresszumát, benne a lap összes munkatársával.

Kövess minket Facebookon is!