A parlamentbe készülő Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogyan lehet mindig felkerülni a listákra

2022. április 22. – 08:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Népszava: „Mindenféle választáson – parlamenti, polgármesteri, főpolgármesteri, ellenzéki előválasztás – indult már, egyiken sem sikerült győzni, de politikai karrierje töretlenül ível felfelé. Mi a titka?”

Gy. Németh Erzsébet: „Megtévesztő ebből kiindulni, mindig más volt a helyzet, a peremfeltételek. Tisztességesen kell élni és dolgozni, hogy érdemes legyen egy-egy listára felkerülni.

A DK-s főpolgármester-helyettessel, aki a fővárosi munkát feladva, listás helyével élve a parlamentben, országgyűlési képviselőként folytatja munkáját, a Népszava készített interjút. Ott árulta el a fenti titkot, hogyan kell élni, dolgozni, és mindig helyzetbe kerülni.

A politikus az interjúban egyébként elmondja, miért döntött úgy, hogy a fővárosi munkát parlamentire cseréli. Ellenzéki győzelemre készültek, és arra, hogy megfelelő képviselete legyen a fővárosnak és az önkormányzatoknak a parlamentben. Bár a győzelem nem jött össze, de továbbra is fontosnak tartja, hogy legyen valaki, „aki hitelesen és érthetően el tudja magyarázni a nyilvánosság előtt, hogy miért zsákutca az orbáni önkormányzati politika”.

Gy. Németh szerint nem lesznek díszellenzék, legalábbis nem erre készülnek. Szerinte „furcsa játék”, hogy vannak, akik – momentumosok – bojkottról beszélnek, de felveszik a mandátumukat, mindenesetre azt gondolja, miután 1,8 millió ember szavazott az ellenzékre, nekik kötelességük ezen emberek képviselete.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!