2,6 milliárd forintból épül egy új acélhíd Magyarország és Szlovákia között

2022. április 20. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Új Ipoly-híd épül jövő év végéig Magyarország és Szlovákia között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint szerdán, amikor a híd ünnepélyes alapkőletételét tartották.

A 2,6 milliárd forintból épülő 50 méteres acélhíd Drégelypalánkot fogja összekötni Ipolyhídvéggel. Ha elkészül, nyitva lesz a személy- és a 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó teherforgalom előtt is. Szijjártó azt ígérte, hogy a csatlakozó útépítési munkát is elvégzik majd a híd mindkét oldalán.

„Az elmúlt tizenkét évben nagyon sok erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy közös sikertörténeteket építsünk a szomszédainkkal. Minél sűrűbben és több ponton vagyunk összekötve, annál jobban ismerjük egymást, annál érdekeltebbek vagyunk egymás sikereiben, és annál kevesebb okunk van a vitára vagy a veszekedésre” – mondta Szijjártó a szerdai ünnepségen. A fideszes miniszter nem hagyta ki beszédéből az áprilisi választási eredményeket, és arra is kitért, hogy 2010 óta huszonháromról harmincötre nőtt Szlovákia és Magyarország között a közúti kapcsolatok száma.

Az alapkőletételen Szlovákiát Igor Matovič miniszterelnök-helyettes képviselte. Az ő beszédét Szijjártóénál lényegesen rövidebben idézi az MTI, csak ezt az egy mondatot emelték ki tőle: „Szilárdan hiszem, hogy közös jövő, békés jövő vár ránk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!