Zivatarveszély miatt majdnem minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, kedden hó és jég is jöhet

2022. április 18. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: kedden napközben a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Keddre virradó éjjel főleg a középső országrészben lehet néhol zápor, hódarazápor, a hegyekben hózápor. A nap első felében sok felhő lesz felettünk, ami később egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd. A keleti, északkeleti megyékben viszont vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Szórványosan, a hétfőinél nagyobb számban várható zápor, hódarazápor, néhol zivatar. A hegyekben továbbra is kialakulhatnak hózáporok. Az északi, északkeleti szél estétől mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, a kevésbé felhős keleti, északkeleti tájakon lehet gyenge fagy nagyobb területen. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 13 fok között várható.

A hét további részében is többször lehetnek elszórtan záporok. Az évszakhoz képes hűvös idő után, a hét második felében melegedés várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!