A hét elején még hajnali mínuszok lehetnek, a hétvégén azonban már 20 fok fölé mehetünk

2022. április 17. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

Hűvös, borús idővel kezdődik a jövő hét: hajnalonként mínuszok lesznek, a hegyekben akár hózápor is lehet. Majd a hét második felében fokozatosan melegszik a levegő – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Húsvét hétfőn egyre többfelé felhős lesz az ég, helyenként erős széllel, elszórtan előfordulhatnak záporok, a hegyekben akár még hózápor is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 5, napközben pedig plusz 8 és 13 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden keleten lesz több a napsütés, a nyugati megyékben erősen felhős, borult lesz az idő, az ország több részén is előfordulhat záporok, akár zivatarok is. Hajnalban általában mínusz 1 és plusz 3, napközben plusz 7 és 13 fok közötti értéket mérhetnek. Szerdán elszórtan előfordulhat eső és zápor, főleg a délnyugati megyékben. A minimumok mínusz 3 és plusz 4 fok között várhatók, de a fagyzugokban akár mínusz 5 fok is lehet. A maximumok hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Péntektől aztán még jobb idő lesz: aznap elszórtan előfordulhatnak záporok, a minimum hőmérséklet plusz 2 és 9, a maximum hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű. A hétvégén hosszabb-rövidebb napsütés mellett továbbra is lehetnek elszórtan záporok. Szombaton a hajnali 3-10 fokról 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban plusz 4 és 11, míg délután 16 és 22 fok között várható a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!