Már megint a HÉV hídja alá szorult Szigetszentmiklóson egy kisteherautó

2022. április 16. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Vasúti híd alá szorult Szigetszentmiklóson egy kisteherautó, a sofőr a 2,5 méteres magasságkorlátot hagyta figyelmen kívül – írja a Balesetinfo.

Fotó: Balesetinfo / Facebook
Fotó: Balesetinfo / Facebook

A probléma az agglomerációs városban nem új keletű, sőt: helyi oldalak és a város Facebook-oldala alapján megesik, hogy havonta többen is a híd alatt ragadnak:

Olyan is előfordult, hogy egy kis markológép szorult a híd alá, aminek a tetejéből végül saját tulajdonosa flexelt le tíz centimétert, hogy ki tudja szabadítani szállítmányát – ezzel persze több órára megbénítva a város közlekedését:

A vasúti hidat nem lehetetlen kikerülni, egy alig pár száz méteres kitérő megtételével ugyanis felszíni átjárón lehet átjutni a HÉV síneken – erre korábban egy külön tábla is felhívja a figyelmet. A problémával a város polgármestere egy nemrég, a Facebook-oldalára felkerült videóban foglalkozott. Nagy János akkor a problémás híd előtt állva Köves Szilárd vezetéstechnikai szakértővel beszélgetett, és arra akart választ kapni, hogy mivel lehetne jobban felhívni az arra közlekedők figyelmét a magasságkorlátozásra.

A vezetéstechnikai szakértő elmondta, hogy a KRESZ-nek jelenleg is megfelel az átjáró. Javasolt aszfaltfelfestést és egy veszélyre figyelmeztető sárga villogót. A polgármester elmondta, hogy figyelme veszik a javaslatokat és elgondolkodnak a probléma hosszútávú orvoslásán is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!