Már megint a HÉV hídja alá szorult Szigetszentmiklóson egy kisteherautó

2022. április 16. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Vasúti híd alá szorult Szigetszentmiklóson egy kisteherautó, a sofőr a 2,5 méteres magasságkorlátot hagyta figyelmen kívül – írja a Balesetinfo.

Fotó: Balesetinfo / Facebook
Fotó: Balesetinfo / Facebook

A probléma az agglomerációs városban nem új keletű, sőt: helyi oldalak és a város Facebook-oldala alapján megesik, hogy havonta többen is a híd alatt ragadnak:

Olyan is előfordult, hogy egy kis markológép szorult a híd alá, aminek a tetejéből végül saját tulajdonosa flexelt le tíz centimétert, hogy ki tudja szabadítani szállítmányát – ezzel persze több órára megbénítva a város közlekedését:

A vasúti hidat nem lehetetlen kikerülni, egy alig pár száz méteres kitérő megtételével ugyanis felszíni átjárón lehet átjutni a HÉV síneken – erre korábban egy külön tábla is felhívja a figyelmet. A problémával a város polgármestere egy nemrég, a Facebook-oldalára felkerült videóban foglalkozott. Nagy János akkor a problémás híd előtt állva Köves Szilárd vezetéstechnikai szakértővel beszélgetett, és arra akart választ kapni, hogy mivel lehetne jobban felhívni az arra közlekedők figyelmét a magasságkorlátozásra.

A vezetéstechnikai szakértő elmondta, hogy a KRESZ-nek jelenleg is megfelel az átjáró. Javasolt aszfaltfelfestést és egy veszélyre figyelmeztető sárga villogót. A polgármester elmondta, hogy figyelme veszik a javaslatokat és elgondolkodnak a probléma hosszútávú orvoslásán is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom