Jön a hidegfront, 10 fokot csökken a hőmérséklet

2022. április 15. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken kezdetben szűrt napsütés lesz jellemző, de napközben hidegfront érkezik, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok vonulhatnak át a Dunántúlon és az ország északi felében, írja az Időkép. Egy-egy zivatar a nyugati határ közelében lehet. A front előtt még 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, délen akár a 25 fokot is elérhetjük.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre elsőfokú figyelmeztetést adott ki hat észak-nyugati megyére (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala) a várható zivatarok miatt, amit szélerősödés, villámlás és jégeső is kísérhet.

Szombaton főként a Dunától keletre eredhet el időnként az eső, de nagy mennyiségű csapadék nem várható. A Dunántúlon lesz naposabb az idő. Az északi szél sokfelé megerősödik, néhol közel viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcsértékek 12-18 fok között alakulnak, északon lesz hűvösebb, délen melegebb.

Vasárnap és hétfőn marad az élénk, erős szél, és a hőmérséklet is tovább csökken, mindenhol 15 fok alatt maradunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan, elsősorban a Dunától keletre előfordulhatnak záporok. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és +5, fagyzugokban -5 és -3, délután többnyire 10 és 14 fok között alakul.

Hétfőn felhős, napos időszakok váltják majd egymást, helyenként kialakulhat zápor is. Az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +3 között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!