Csaknem 25 milliárd forintból alakítják kórházzá a mosdósi kastélyt

2022. április 15. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az egykori Pallavicini kastélyt és környezetét felújítják, hogy a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház krónikus, rehabilitációs és szociális betegellátási területét érintő fejlesztése érdekében – írja a Napi.hu.

A Pallavicini-kastély – Forrás: Wikimedia Commons
A Pallavicini-kastély – Forrás: Wikimedia Commons

A felújított kastélyban a 80 ágyas ápolási osztály, az új gyermekrehabilitáció és az uszoda kap majd helyet, mellette a tervek szerint felhúznak egy egy 140 ágyas pavilon épület. Az egészségügyi létesítmény tervezési területe 23 800 négyzetméter.

A mosdósi kastélyt 24 milliárd 949 millió forintért a Laterex Építő Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. újíthatja fel, ugyanis ez a két cég nyert közös ajánlattevőként a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által kiírt, nyílt tenderen. A nyertesekkel április 7-én kötött szerződést az ajánlatkérő az uniós közbeszerzési közlöny szerint.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass