Megpróbálta elvenni a rendőr szolgálati pisztolyát, de csak a fegyvertartót tudta elszakítani

2022. április 14. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Erőszakkal próbálta meg elvenni az intézkedő rendőrtől a szolgálati fegyverét egy férfi, de nem járt sikerrel. Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat ellene – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendőrök egyszerű közbiztonsági ellenőrzés miatt érkeztek egy budapesti bevásárlóközpont melletti buszpályaudvarra 2020. októberében. Ezen az állomáson volt a 25 éves férfi is, akivel a barátnője közölte, hogy korábbi szakításukat véglegesnek tekinti. Erre a fiatalember azzal fenyegetőzött, hogy

öngyilkosságot fog elkövetni, de a helyszínen lévő rendőröket is lelövi.

Több egyenruhás is a szolgálati járművénél várakozott, miközben a férfi a szolgálati kisbusz takarásában megközelítette őket, majd egy neki háttal álló rendőrhöz lépett, és megpróbálta elvenni a szolgálati fegyverét. Ezt sikerült megakadályozni, pedig a férfi igyekezett mindent megtenni: többször rángatva olyan erővel próbálta meg azt az őrmester nadrágszíjára erősített tokból kihúzni, hogy a tok bőr része elszakadt, a tokba épített fém merevítő pedig eltört.

A rendőrök végül a férfit földre vitték és megbilincselték. A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta, hogy a férfit közel másfél évig tartó, végrehajtandó börtönbüntetésre ítéljék és magatartási szabályként írjanak elő a részére indulatkezelési terápián történő részvételt.

Az esetről készült videó elérhető az ügyészség honlapján.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom