Már lehet pályázni elektromos biciklikhez járó támogatásra

2022. április 14. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtöktől ismét lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére az egymilliárd forint támogatási keretösszeg erejéig – jelentette be Steiner Attila az ITM államtitkára.

A pályázatokat folyamatosan be lehet nyújtani, erre egészen a biztosított összeg kimerüléséig van lehetőség. Mivel a támogatás igényléséhez nincs szükség munkaadói igazolásra így kismamák, nyugdíjasok és diákok is pályázhatnak. Legfeljebb egy pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt kerékpár utófinanszírozásához lehet támogatást igényelni. A támogatás mértékét a korábbiakhoz képest valamelyest emelték:

hajtási rendszertől függően az eddigi 90 ezer helyett 100 ezer, illetve 150 ezer helyett 180 ezer forintot lehet kapni.

A kormány hasonló programokkal már hatezer e-bike beszerzéséhez járult hozzá, a mostani program további tízezer elektromos bicikli vásárlását támogatja.

Utoljára októberben lehetett hasonló támogatást igényelni. A mostani pályázat részletei itt érhetőek el.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom