Videó: Blokkolót használtak és 70 milliónyi valutát zsákmányoltak egy benzinkúton, de még a lopás napján letartóztatták őket

2022. április 14. – 13:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hét kedden egy fővárosi benzinkútnál egy pénzváltóhálózat alkalmazottjának autójából kilopták a táskáját, benne 70 millió forint értékű valutával és befektetési arannyal. Az autók központi zárját blokkoló készülékkel dolgoztak a külföldi tolvajok, akiket a fővárosi nyomozók még azelőtt azonosítottak, hogy a zsákmányukkal együtt elhagyhatták volna az országot. A két grúz férfi egy lopott rendszámú autóval tartott Ausztria felé, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek.

A grúz állampolgárságú férfiakat letartóztatták, de a harmadik társukat a fővárosi nyomozók még keresik a fővárosi főügyészség közleménye szerint.

A BRFK szerint így történt az eset, amiről alább egy videó is látható: egy pénzváltó hálózat alkalmazottja április 5-én dél körül állt meg egy XIV. kerületi benzinkútnál, hogy tankoljon. Amikor bement, hogy fizessen, a távirányítóval akarta lezárni az autót, amiben körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát és befektetési aranyat hagyott. A pénzváltó már a benzinkút épületében volt, amikor észre vette, hogy kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi táskáját, majd beugrik egy másik jármű hátsó ülésére. Hiába rohant ki ezután a kocsijához, hogy feltartóztassa a tolvajok kocsiját, az elkövetőknek sikerült elhajtani.

Miután értesítették a rendőrséget a lopásról, hamar megtalálták az ahhoz használt autót a XIII. kerületben. A fővárosi rendőrök számára hamar kiderült, hogy a tettesek egy feltehetően szintén lopott rendszámú másik kocsival Ausztria felé próbálhatják elhagyni az országot, ezért szóltak a megyei rendőri szerveknek is. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a lopás napjának estéjén, az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyén tartóztatták fel a két grúz férfit. A kocsijukban megtaláltak nagyjából 40 millió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét, valamint egy gépkocsik távirányítású zárását blokkoló készüléket.

A gyanúsítottak nem tettek érdemi vallomást. Az ügyészség arra hivatkozva kérte letartóztatásukat, hogy a grúz férfiaknak nincs magyarországi kötődésük, nem tudni, miért vannak az országban. A gyanú szerinti bűncselekmény miatt akár 5–10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, erre tekintettel feltételezhető, hogy szabadon bocsátásuk esetén Magyarország területét elhagynák, így ellehetetlenülne az elszámoltatásuk.

Kövess minket Facebookon is!