Videó: Blokkolót használtak és 70 milliónyi valutát zsákmányoltak egy benzinkúton, de még a lopás napján letartóztatták őket

2022. április 14. – 13:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hét kedden egy fővárosi benzinkútnál egy pénzváltóhálózat alkalmazottjának autójából kilopták a táskáját, benne 70 millió forint értékű valutával és befektetési arannyal. Az autók központi zárját blokkoló készülékkel dolgoztak a külföldi tolvajok, akiket a fővárosi nyomozók még azelőtt azonosítottak, hogy a zsákmányukkal együtt elhagyhatták volna az országot. A két grúz férfi egy lopott rendszámú autóval tartott Ausztria felé, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek.

A grúz állampolgárságú férfiakat letartóztatták, de a harmadik társukat a fővárosi nyomozók még keresik a fővárosi főügyészség közleménye szerint.

A BRFK szerint így történt az eset, amiről alább egy videó is látható: egy pénzváltó hálózat alkalmazottja április 5-én dél körül állt meg egy XIV. kerületi benzinkútnál, hogy tankoljon. Amikor bement, hogy fizessen, a távirányítóval akarta lezárni az autót, amiben körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát és befektetési aranyat hagyott. A pénzváltó már a benzinkút épületében volt, amikor észre vette, hogy kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi táskáját, majd beugrik egy másik jármű hátsó ülésére. Hiába rohant ki ezután a kocsijához, hogy feltartóztassa a tolvajok kocsiját, az elkövetőknek sikerült elhajtani.

Miután értesítették a rendőrséget a lopásról, hamar megtalálták az ahhoz használt autót a XIII. kerületben. A fővárosi rendőrök számára hamar kiderült, hogy a tettesek egy feltehetően szintén lopott rendszámú másik kocsival Ausztria felé próbálhatják elhagyni az országot, ezért szóltak a megyei rendőri szerveknek is. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a lopás napjának estéjén, az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyén tartóztatták fel a két grúz férfit. A kocsijukban megtaláltak nagyjából 40 millió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét, valamint egy gépkocsik távirányítású zárását blokkoló készüléket.

A gyanúsítottak nem tettek érdemi vallomást. Az ügyészség arra hivatkozva kérte letartóztatásukat, hogy a grúz férfiaknak nincs magyarországi kötődésük, nem tudni, miért vannak az országban. A gyanú szerinti bűncselekmény miatt akár 5–10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, erre tekintettel feltételezhető, hogy szabadon bocsátásuk esetén Magyarország területét elhagynák, így ellehetetlenülne az elszámoltatásuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!