Egy budapesti mesterbűnöző csomagküldő szolgálatokon keresztül rendelt külföldről egymilliárd forintnak megfelelő hamis dollárt és eurót

2022. április 13. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi rendőrök pénzhamisítással gyanúsítanak egy férfit, aki több mint egymilliárd forintnak megfelelő hamis valutát rendelt külföldről – írja a Police.hu.

A rendőrség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján folytat eljárást a budapesti férfival szemben, aki az elmúlt két évben összesen több mint egymilliárd forintnak megfelelő kamu USA dollárt és eurót rendelt csomagküldő szolgálaton keresztül.

Az üggyel kapcsolatban készült szakértői vélemények szerint a bankjegy utánzatok gyengébb minőségű hamisítványok, az azokat nem ismerők számára viszont megtévesztőek lehetnek.

A fővárosi nyomozók április 5-én tartottak házkutatást a 46 éves F. György lakóhelyén, ahol összesen több mint 700 millió forintnak megfelelő eurót, és több mint 500 millió forint értékű USA dollárt foglaltak le, amelyek mind hamisnak tűntek.

A férfit a rendőrök különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. F. György a gyanúsítás ellen panasszal élt, ám érdemi vallomást nem tett, az eljárás során szabadlábon védekezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!