1500-as napijeggyel indul újra a budapesti hajós körjárat

2022. április 13. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét lesz hajós körjárat a fővárosban, a BKK és a MAHART együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat 2022. április 29-től kezdve közlekedik a Nemzeti Színház és a Margitsziget között, írja a BKK. Megállóhelyek:

  • Vigadó tér
  • Akadémia
  • Margitsziget (Sportuszoda) – itt megfordul a hajó, és dél felé kezd repeszteni:
  • Batthyány tér – innen lecsorog a Petőfi hídig, ahol visszafordul észak felé:
  • Vigadó tér


A hajójárat keddtől vasárnapig közlekedik, minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul majd. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre.

A hajóközlekedés olyan, mint az átkosban a tévéadás: hétfőn szünetel.

Nézzük az árakat: A hajók ideiglenes jelleggel április 15-től 18-ig (nagypéntektől húsvéthétfőig) is elindulnak, első nap, április 15-én a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező ügyfelei külön térítés nélkül felszállhatnak.

Április 29-i kezdettel pedig keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában

az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Az utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – viszont nem vehetők igénybe.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

Megjegyzés: A BKK később korrigálta a közleményét, és javította, hogy hány éves kor alatt lehet ingyen utazni a hajókon. A cikkben már helyes életkor szerepel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!