Somogyban fogtak el egy Németországban elítélt pedofil férfit

2022. április 12. – 06:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Somogy megyei Igalon fogtak el egy férfit, akit Németországban jogerősen elítéltek gyermekek elleni erőszakért, de megszökött a börtönbüntetés elől, írja a Police.hu.

A német rendőrök sejtették, hogy külföldön kell őt keresni, ezért a Thüringiai tartomány Erfurt Megyei Bírósága európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Április elsején az ENFAST (Célkörözési Egységes Európai Hálózata) magyarországi egységét kérték fel arra, hogy a férfit megtalálják, mert feltételezték, hogy valahol itt bujkál. Végül egy héttel később, április 8-án bukkantak rá a Somogy megyei kisvárosban.

A férfi 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta, és szexuálisan bántalmazta a gondjaira bízott gyermekeket.

Tud segíteni! Ha tudomása van bajba jutott, bántalmazott gyerekről, vagy aggódik, mert felmerül ennek a gyanúja, hívja a Gyermekvédő Hívószámot, a 06 (80) 212-021-et! A hívás anonim, ingyenes, és a szám a nap 24 órájában él. A veszélyeztetettségről szóló jelzést a hívásokat fogadó szakemberek továbbítják az illetékes hatóság felé. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett szolgáltatásról itt talál bővebb információt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!