Májusban jelenik meg utoljára a kormánypárti médiabirodalom futballmagazinja

2022. április 8. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Köszönet mindenkinek, aki szerette a FourFourTwo-t. Ez itt most a búcsú ideje”

írta szokásos vezércikkében a lap főszerkesztője, Szöllősi György. A népszerű angol magazin magyar kiadása tíz évet élt, 2010-ben indult, és 2022-ben fejezi be a működését. Az első szerkesztőség még Budapesten volt, később Felcsútra költözött, ahogy a FourFourTwo is a kormányzati sajtóbirodalomhoz, a Mediaworkshöz került.

A lap megszűnését a bennfentesek már januárban tudták, de az csak most derült ki, hogy a májusi lesz az utolsó megjelenő szám. Hogy mennyi fogyott belőle, az nem derült ki, mert hivatalosan nem auditálták, és azt is homály fedi, miért most zárt be. A főszerkesztőt kerestük, ha reagál, frissítjük a cikkünket.

Szöllősi a búcsúírásban sem feledkezik meg Orbán Viktor méltatásáról, de Csányi Sándor munkáját is kiemelte. A lap egyik dobása volt, amikor megválasztották a hazai futball ötven legnagyobb játékosát. „Ha a futballforradalomban magazinunknak jutott némi inspiráló, elemző, tájékoztató szerep, márpedig jutott, akkor különösen jó érzéssel mondhatjuk, hogy a magyar FFT betöltötte a küldetését.”

Szöllősinek lesz más dolga ezek után is, mert ő a Nemzeti Sport főszerkesztője, és a januárban induló Sportrádió tulajdonosa is, emellett ő a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, emellett futballnagykövet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!