Droggal kínálta a rendőröket a férfi, aki totálon, elakadásjelzővel döcögött Hajdúszoboszlón, majd megállt az út közepén

2022. április 8. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva


Nagyon nem húznám az időt, nézzük, mit csinált ez a hajdúsági Hunter S. Thompson, vagy ahogy az ügyészségi közlemény nevezi, az 53 éves férfi. 2019. november 25-én este 11 előtt nem sokkal történt az eset. Következik A Tényállás:

  • A férfi néhány száz métert tett meg bódult állapotban úgy, hogy még a jármű elakadásjelzőjét is használta, és nagyon lassan haladt,
  • majd az út közepén megállt.
  • Ezt észrevette két férfi, akik rászóltak a vádlottra, hogy álljon be a parkolóba, mert akadályozza a forgalmat.
  • A két tanú látta, hogy a vádlott zavart állapotban van, összefüggéstelenül beszélt, ezért segítettek neki, hogy a gépkocsival be tudjon állni a parkolóba, majd értesítették a rendőrséget.
  • A helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták a férfit, aki eközben arról kérdezte az egyenruhásokat, hogy van-e szükségük kábítószerre.
  • A korábban, 2021. december 2-án megtartott előkészítő ülésen a vádlott először beismerte a bűncselekmény elkövetését,
  • azonban röviddel később mégis vitatta a vádirat egyes pontjait, majd a bíró kérdésére azt mondta, hogy nem ő vezette az autót, csak a parkolóban állt.
  • Ezt követően meggondolta magát, és újra elismerte a bűncselekmény elkövetését.


A bíróság a férfi bizonytalanságára tekintettel tárgyalásra utalta az ügyet. A bizonyítási eljárás végén, ami során világos lett, hogy a férfi alkalmatlan a járművezetésre, beismerő vallomást tett, a tényállást nem vitatta, de a végleges hatályú eltiltást kifogásolta.

A bíró az ítélet szóbeli indokolása során súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetett előéletű, valamint szabálysértés elkövetése miatt több alkalommal vonták felelősségre. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és egy kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Valószínűleg nem került be az enyhítő körülmények közé, de legalább a saját gépkocsiját vezette.

A bíróság bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt 180 000 forint pénzbüntetésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a döntést tudomásul vette, a vádlott és védője azonban a végleges hatályú eltiltás miatt fellebbezést jelentett be. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!