Vesztegetés és csalás miatt három pénzügyőrt és öt társukat vették őrizetbe Tompánál

2022. április 7. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett hivatali korrupciós és költségvetést károsító bűncselekmények miatt folytat nyomozást három pénzügyőr és öt társuk ellen, mert a gyanú szerint zárjegy nélküli cigaretták szállítására kialakított autókat engedtek át a tompai határátkelőn – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A pénzügyőrök azt is lehetővé tették, hogy szerb állampolgárok klímagázt csempésszenek Magyarországra.

2021-től legalább ötvenszer lépték át a szerb-magyar határt, az – alkalmanként két személygépjárműben elhelyezett – illegálisan behozott termékekkel. A kutatásokon az ügyészség több mint 40 darab klímagázpalackot, kazán-, és légkondicionáló berendezéseket, megközelítőleg kétszázezer eurót és több mint ötmillió forint készpénzt, valamint több ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglalt le.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indult ügyben április 4-én közös akcióban érték tetten őket. Az NVSZ, a TEK, a Csongrád-Csanád és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársainak bevonásával közel 150 fő vett részt a bűnügyi akcióban.

Az ügyészség mind a nyolc őrizetben lévő gyanúsított letartóztatását indítványozta, erről a Szegedi Járásbíróság dönt. Ha bűnösnek találják őket, akár 24 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!