Tömegesen pusztulnak a halak a Városligeti-tóban

2022. április 7. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tömeges halpusztulás tapasztalható a Városligeti-tónál, amiről először a Euronews hírportál számolt be. Egyelőre nem tudni, pontosan, hogy mi okozta a halpusztulást, az illetékes Gödöllői Járási Állategészségügyi Élelmiszerellenőrző Hivatal megkezdte a vizsgálatokat, eredmény 4-5 nap múlva várható.

A Városliget Zrt. a Telex kérdésére azt válaszolta, hogy a halpusztulás észlelését követően azonnal értesítették a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és a Gödöllői Járási Állategészségügyi Élelmiszerellenőrző Hivatalt. A hatóság megkezdte az eset kivizsgálását, mintát vettek a vízből, illetve néhány haltetemet is laboratóriumba szállítottak.

Csütörtök délután a Főkert is közleményt adott ki a halpusztulásról, azt írták, hogy munkatársaik szerdán észlelték a tömeges halpusztulást a Városligeti-tó teljes vízfelületén. A haltetemeket azonnal kiemelték, az elszállításról és a megsemmisítésről az arra megfelelő jogosultságokkal rendelkező szakcég gondoskodott.

Az Euronewsnak egy járkókelő azt mondta, hogy a tavat tisztító szakemberektől megtudta, mérgezés miatt szedik ki az állatok tetemeit.

A halakat pár héttel ezelőtt telepítették a Városligeti-tóba, mert a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!