Hárommilliót csalt ki áldozataitól egy debreceni nő, aki olyan játékokat árusított, ami nem is volt neki

2022. április 7. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A vádlott 2019 őszén elhatározta, hogy interneten olyan játékokat és elektronikai eszközöket hirdet meg eladásra, amikkel valójában nem rendelkezett. A hirdetésre jelentkezőktől azt kérte, hogy a vételárat előre utalják át neki. A nő kifejezetten a bűncselekményekből származó pénzek fogadására négy bankszámlát nyitott – írta közleményében a Baranya Megyei Főügyészség.

A sértettek átutalták a vételárat, vagy annak egy részét, a vádlott azonban nem küldte meg nekik a meghirdetett termékeket, őket különböző kifogásokkal hitegette. Több esetben saját maga által szerkesztett feladási bizonylatot küldött annak igazolására, hogy a csomagot feladta. A sértettek egy idő után már se telefonon, se üzenetben nem tudták elérni a debreceni nőt, ezért sokan feljelentést tettek.

A vádlott a csalásokat 2019 novemberében kezdte és még azután is folytatta, hogy őt 2020 áprilisában gyanúsítottként hallgatták ki. A csalássorozatnak az vetett véget, hogy a nőt a pécsi rendőrök 2020 júliusában őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatását. 197, az ország különböző részein élő személyt csapott be, cselekményeivel összesen közel hárommillió forint kárt okozott, akár 3 év börtönt is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!