Halott apja 20 milliós biztosítása miatt akart megvesztegetni egy nő egy egri főorvost

2022. április 6. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kétszer próbált megvesztegetni egy egri főorvost egy 55 éves nő, hogy ezzel apja biztosítási pénzét megszerezhesse – olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

Az elhunyt férfinak ugyanis közel 20 millió forint összegű biztosítása volt, amely a lányát illette volna abban az esetben, ha az apa baleset áldozata lett volna. A férfi azonban még 2020 tavaszán halt meg természetes okokból kifolyólag, így lánya, hogy a biztosítási összeget megszerezze, az apja kórházi ellátását végző osztály vezetőjét kereste fel. A nő arról akarta meggyőzni a főorvost, hogy az apja valójában baleset miatt halt meg, ám a doktornő álláspontjával szemben nem voltak megfelelő érvei.

A nő emiatt előbb kétmillió forintot ajánlott fel a főorvosnak, ha az hamis orvosi papírokkal igazolja a balesetet, aki viszont nemet mondott a megvesztegetési kísérletre. A nő másnap újra megkörnyékezte a főorvost, ezúttal négymillió forintot ígérve, ám akkor sem járt sikerrel.

Az ügyészség a nőt vesztegetéssel és közokirat-hamisítás előkészítésével vádolja a nőt, a bíróságtól próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kérnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!